headershadow

Latest Blogposts

Sleutels tot Succes gaat van start!

sleutels-tot-succes-logo

Sleutels tot Succes is online! Het betreft vooralsnog een beta-versie, maar het begin is er.

Het is een avontuur en een creatieve zoektocht, omdat dit de eerste website is die ik ga bouwen. Huh? Echt? Serieus? Meen je dat nou?  Zelf  bouwen? Ja, ik ga mijn eigen website bouwen. Zo af en toe moet je uit je comfortzone stappen en nieuwe dingen leren. Dat past ook in de filosofie van 'een leven lang leren'. 'Een leven lang leren' betekent dat je je leven lang je kennis en vaardigheden blijft ontwikkelen. Een goed motto als je niet stil wil blijven staan. Nu duik ik in de wereld die www heet en leer nieuwe vaardigheden.

Informatie over het leren van Nederlands

Ik ga jullie voorzien van informatie over het leren van Nederlands en alles wat daarmee te maken heeft: grammatica, lezen, schrijven, spreken, luisteren, breinvriendelijk leren, het gebruik van meervoudige intelligentie bij leren, inburgering, staatsexamens, enzovoorts.

TPRS

In het bijzonder ga ik het hebben over TPRS. TPRS staat voor Teaching Profiency through Storytelling and Reading. TPRS is een succesvolle methode voor het leren van moderne vreemde talen en tweede taalonderwijs. Het is ontwikkeld door de Amerikaan Blaine Ray en wordt over de hele wereld door taaldocenten toegepast. In Nederlands is het nog relatief nieuw. Binnenkort hoop ik mijn studie als TPRS-docent af te ronden. Ik maak deel uit van een eerste groep docenten die hiervoor een speciale post-HBO opleiding heeft gevolgd bij TPRS Nederland.

Lessen Nederlands

Bij Sleutels tot Succes kan je terecht voor lessen Nederlands op alle niveaus. Voor absolute beginners tot gevorderden zijn er lesprogramma's. Hierover kan op de site straks ook uitgebreide informatie worden gevonden. Uiteraard gebruik ik bij al mijn lessen de methodiek TPRS. De eerste lessen gaan binnenkort van start. Hou de site dus in de gaten voor de data en aanmelding!

 

 

 

Marleen is een specialist op het gebied van Nederlands als tweede taal. Zij heeft ruim dertien jaar ervaring als coördinator inburgering bij een gemeente en daarnaast als docent Nederlands ruime ervaring op het gebied van inburgering en taalonderwijs aan anderstaligen. Haar doelstelling is dat mensen twee keer plezier beleven aan het leren van de Nederlandse taal: plezier tijdens het leren en plezier van het geleerde in de praktijk.
Meer over

0 reacties op “Sleutels tot Succes gaat van start!

Plaats een reactie


*